Ο ρόλος των χρώματων στους Χάρτες

Ο χαρτογράφος χρησιμοποιεί το χρώμα σε ένα χάρτη γιατι αντιπροσωπέυει ορισμένες λειτουργίες.Πολλά χρώματα που χρησιμοποιούνται στους χάρτες έχουν σχέση με το αντικείμενο ή το στοιχείο . Για παράδειγμα, το μπλε είναι σχεδόν πάντα το χρώμα που έχει επιλεγεί για γλυκό νερό ή ωκεανό.

Οι Πολιτική χάρτες, που δείχνουν πιο ανθρώπινα χαρακτηριστικά συνήθως χρησιμοποιούν περισσότερα χρώματα από φυσικούς χάρτες, που αντιπροσωπεύουν το τοπίο.

Οι συγκεκριμένοι χάρτες συχνά κάνουν χρήση τέσσερα ή περισσότερα χρώματα για να απεικονίσουν διαφορετικές χώρες ή εσωτερικά τμήματα μέσα στην χώρα.

Επίσης χρησιμοποιούν το μπλε για το νερό , το και κόκκινο για τις πόλεις, τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους και το μαύρο για τα όριά η σύνορα . Οι παύλες και / ή κουκίδες που χρησιμοποιούνται στης γραμμές μας δείχνουν το είδος του ορίου ανάμεσα σε διεθνές κρατικός ή κομητεία ή σε άλλή πολιτική υποδιαίρεση.

Οι Φυσική χάρτες συνήθως χρησιμοποιούν το χρώμα για να μας δείξουν αλλαγές στο υψόμετρο. Η παλέτα του Πρασίνου χρησιμοποιείται συχνά για την εμφάνιση ανυψώσέων. Το σκούρο πράσινο συνήθως αντιπροσωπεύει πεδινές εκτάσεις . Στην υψηλότερη αύξηση του εδάφους ,οι φυσική χάρτες θα χρησιμοποιούν συχνά μια παλέτα από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ για να απεικονίσουν υψηλότερες ανυψώσεις. Οι εν λόγω χάρτες χρησιμοποιούν κόκκινο , λευκό ή μοβ για της περιοχές με το μεγαλύτερο υψόμετρο στο χάρτη.

  • Μπλέ- λίμνες, ποτάμια, ρέματα, οι ωκεανοί, δεξαμενές, αυτοκινητόδρομοι, τοπικά συνόρων
  • Κόκκινο - μεγάλες λεωφόροι, δρόμοι, οι αστικές περιοχές, αεροδρόμια, χώρους ειδικού ενδιαφέροντος, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τοπωνύμια, τα κτίρια, τα σύνορα
  • Κίτρινο - δομημένες ή αστικές περιοχές
  • Πράσινο - πάρκα, γήπεδα , δάσος, οπωρώνες, οι αυτοκινητόδρομοι
  • Καφέ- ερήμους, ιστορικά μνημεία, εθνικά πάρκα, στρατιωτικές βάσεις,
  • Μαύρο - δρόμοι, σιδηρόδρομοι, αυτοκινητόδρομοι, γέφυρες, τοπωνύμια, κτίρια, σύνορα
  • Μοβ- λεωφόροι

1 σχόλια:

Tsen Nick είπε...

φίλε Νίκο πολύ ωραίο το blog σας, synex;iste to

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More