Χάρτες παιχνιδιών από παιχνίδια που έγραψαν Ιστορία

Στο παρακάτω θέμα παρουσιάζονται  χάρτες από διάσημα παιχνίδια της δεκαετίας του 1980 -1990 . Οι ποιο διάσημες παιχνιδομηχανές της εποχής εκείνης ήταν το Νintendo και ή Sega. Αν και οι δυνατότητες τους  ήταν περιορισμένες αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να δημιουργήσουν κάποια απο τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών .   Πολλά από τα  παρακάτω παιχνίδια απασχόλησαν για αρκετό καιρό πόλους από εμάς .
Alex Kid
Το παιχνίδι  Alex Kidd in Miracle World, κυκλοφόρησε το 1986. Eπανακυκλοφόρησε το 1990 και για  νεότερες εκδόσεις του Master System και το Master System II. 

SimCity
SimCity είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης πόλη-κτίριο, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1989 και σχεδιασμένο από τον Γουίλ Ράιτ.

SimCity

Super Mario World
Super Mario World είναι ένα δισδιάστατο παιχνίδι πλατφόρμας στο οποίο ο παίκτης ελέγχει τον πρωταγωνιστή (είτε Mario ή Luigi).Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1990.
 Ο χάρτης εμφανίζει μια αναπαράσταση ενός φανταστικού  κόσμου και έχει πολλά μονοπάτια που οδηγούν σε διαφόρους κόσμους οπού αντιμετωπίζεις με ένα από τους δύο ήρωες διαφορών είδω τέρατα και δυσκολίες.

Super Mario World

Zelda
The Legend of Zelda  είναι ένα  παιχνίδι αναπτύσσεται και εκδίδεται από τη Nintendo το 1986,  σχεδιάστηκε από τον Shigeru Miyamoto και Takashi Tezuka.
 Στην φαντασία γη της Hyrule. ,  ένα αγόρι με το όνομα Link είναι ο  πρωταγωνιστής, ο οποίος έχει ως στόχο να συγκεντρώσει τα οκτώ τμήματα του Triforce of wisdom για να διασώσουν τη Πριγκίπισσα Zelda από τον ανταγωνιστή, Ganon. 

Zelda

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More